Nový Evil Dead natočí režisér oceňovaného hororu The Hole in the Ground


Na četné dotazy fanoušků se režisér Sam Raimi začátkem roku rozmluvil o budoucnosti Evil Dead a prozradil, že osobně vybral mladého filmaře, který celou značku oživí novým filmovým přírůstkem. Bruce Campbell pak v exkluzivním rozhovoru pro aktuální číslo magazínu Empire prozradil, o koho jde.

Novou filmovou kapitolu natočí irský rodák Lee Cronin, který má na svém kontě několik povedených hororových kraťasů a oceňovaný celovečerní debut The Hole in the Ground (2019). Spolupráci s Raimim si navíc vyzkoušel už při realizaci jedné z povídek mobilní antologie 50 States of Fright (2020). Podle Campbellových slov se nový snímek bude jmenovat EVIL DEAD NOW a natáčet se začne hned, jak jen to bude vzhledem k probíhající pandemii možné.

Corinovo Evil Dead se obejde bez Ashe Williamse a nebude nijak navazovat ani na reboot Fedeho Alvareze z roku 2013. Místo toho nabídne nové postavy a zcela nový příběh ze světa Necronomiconu. „Můžou tu být jiní hrdinové, nebo jako v tomhle případě, jiné hrdinky. Tentokrát bude všechno dynamičtější. Chceme, aby série zůstala aktuální. A naší mantrou je, že všichni hrdinové a hrdinky jsou jenom obyčejní lidé. V tom chceme rozhodně pokračovat,“ dodal Campbell.  

Scénář k filmu si napsal sám Corin a Raimi s Campbellem a Robem Tapertem na jeho realizaci dohlédnou coby výkonní producenti.

Dole se můžete podívat na trailer Corninova oslavovaného hororu The Hole in the Ground.