CANDYMAN se vrací v nové upoutávce

Nevyslovujte jeho jméno

Režisérka Nia DaCosta představuje svoji verzi ikonického přízraku v novém teaseru, který odhaluje, že CANDYMAN není jenom On, ale rovnou celý úl. Navíc jsme přesvědčeni o tom, že závěrečný voice-over nepatří nikomu jinému než původnímu Candymanovi, Tonymu Toddovi.

Přitahováni hrůzou a strachem, lidé si odjakživa vyprávěli strašidelné příběhy. Některé z nich ale mají tendenci plodit skutečné příšery, které se nedají zničit. Tyhle monstra si vytváříme sami a budou nás pronásledovat, dokud budeme vyprávět příběhy.

Podobně jako stará chicagská povídačka, která odjakživa sužovala sídliště Cabrini Green. Tvář této čtvrti sociálního bydlení se sice za poslední léta výrazně změnila, tamní mýtus ale nezanikl. Zoufalému malíři se při hledání inspirace podaří oživit přízračného muže s hákem, který díky gentrifikaci a sociálním sítím najde novou živnou půdu.

Moderní adaptace městské legendy Cliva Barkera a zároveň duchovní pokračování mistrného urban hororu Bernarda Rose dorazí do kin 24. září. A bude aktuálnější než kdykoliv předtím.