NOVÍ MUTANTI to nevzdávají, distributoři doufají v srpnovou premiéru


Distributoři slibují, že NOVÍ MUTANTI koncem srpna konečně dorazí do kin. Po všech těch lapáliích a rostoucích případů koronaviru navrch se tomu ale těžko věří. Tady je každopádně nová upoutávka, která mimo jiné láká na mutantí panel virtuálního Comic-Con@Home, a pro jistotu neuvádí ani žádné datum premiéry.

První čistě hororová Marvelovka podle komiksové série X-Men: New Mutants z 80. let se zaměřuje na pětici mladých mutantů, kteří postupně objevují svoje nadpřirozené schopnosti. Proti své vůli jsou drženi ve výzkumném středisku, kde na nich provádějí kruté experimenty.

Mutanty si zahrají Anya Taylor-Joy (Čarodějnice, Rozpolcený), Charlie Heaton (Stranger Things), Maisie Williams (Hra o trůny), Blu Hunt, Henry Zaga a na nelidské pokusy bude dohlížet Alice Braga (Predátoři, Já, legenda).

Celý projekt se od začátku potýkal s všemožnými problémy. Několikrát došlo k odložení premiéry, ve Foxu nebyli spokojeni s výsledkem, proto nařídili film přepracovat a přetočit, a po odkoupení studia Disneyem pak nikdo pořádně nevěděl, co se snímkem vlastně bude. Kreativní kontrola nad projektem se ale naštěstí vrátila režisérovi a scénáristovi Joshu Booneovi, který potvrdil, že film uvidíme v původním sestřihu. Na finální verzi podle všeho dohlédl i šéf Marvelu Kevin Feige.

Boone nedávno prozradil, že se při natáčení filmu inspiroval třetím pokračováním Noční můry v Elm Street a nová upoutávka skutečně připomene Bojovníky ze sna x-menovského univerza, kde mladí mutanti bojují nejen se svými schopnostmi, ale i děsivými nočními můrami. Jen ten slogan „Nové mutanty nic nezastaví“ působí při oné pohnuté historii filmu nechtěně vtipně.

Noví mutanti by měli do českých i slovenských kin 27. srpna. Moc nadějně to sice nevypadá, ale přesto jim budeme držet pěsti.