Blumhouse chystá hororovou antologii pro Amazon Prime


Osm hororů pod jednou střechou. Po úspěšné sérii svátečních filmů Into the Dark chystá Blumhouse Television ve spolupráci s Amazon Studios další filmovou antologii. Celý projekt ponese příznačný název WELCOME TO THE BLUMHOUSE a nabídne osm hrůzyplných příběhů se společným tématem lásky a rodiny coby destruktivní síly.

Zbrusu nová série představí etablované herce pod taktovkou mladých a začínajících tvůrců. První čtveřici filmů uvede streamovací služba Amazon Prime Video ještě letos v říjnu a to ve speciálních dvojprogramech. Zbylé čtyři pak dorazí v roce 2021, s největší pravděpodobností opět v průběhu halloweenské sezóny.

Projekt zahájí snímek THE LIE režisérky a scénáristky Veeny Sud (seriál Zločin / The Killing) o zoufalých rodičích, kteří se snaží zakrýt vraždu spáchanou jejich nezletilou dcerou. Zapletou se přitom do zničující sítě intrik a lží. V hlavní roli se představí Mireille Enos (Zločin, Světová válka Z), Peter Sarsgaard (Orphan) a Joey King (Odhalení).

Druhý příběh, BLACK BOX, se zaměří na muže, který při tragické nehodě přišel o manželku a ztratil paměť. Nepamatuje si ani vlastní dceru a proto podstoupí mučivou experimentální léčbu. Místo vrácených vzpomínek ale začne zpochybňovat sám sebe. Snímek je celovečerním debutem Emmanuela Osei-Kuffoura, který je zároveň i spoluautorem scénáře. V hlavní roli uvidíme Mamoudoua Athieho (Jurský svět: Nadvláda, Pod vodou), Phyliciu Rashad (Creed) a Amanda Christine. Online premiéra obou filmů je naplánována na 6. října.

Následující dvojprogram otevře adaptace oceňované audioknihy z původní produkce Audible Original, EVIL EYE. Ta bude sledovat milostný románek, který se zvrhne v děsivou noční můru poté, co matka nabude přesvědčení, že nový přítel její dcery má co dočinění s dávnou kletbou. Scénář napsala sama autorka předlohy, Madhuri Shekar, a o jeho realizaci se postarali tvůrci netflixovského seriálu Jinn, bratři Elan a Rajeev Dassaniové. Ústřední trojici si zahrají Sarita Choudhury (Žena ve vodě), Sunita Mani (GLOW) a Omar Maskati (Volejte Saulovi).

Posledním snímkem čtveřice bude celovečerní debut scénáristky a režisérky Zu Quirke tematizující rivalitu mezi dvojčaty. Aby zastínila svoji nadanější sestru, rozhodne se plachá pianistka využít tajemného zápisníku, který patřil nedávno zesnulé spolužačce. Faustovské NOCTURNE proti sobě postaví vycházející hvězdy Sydney Sweeney (Příběh služebnice) a Madison Iseman (Annabelle 3). Oba snímky vyjdou 13. října.