ĎÁBEL: Hvězdně obsazený gotický thriller právě dorazil na Netflix

Adaptace mrazivého románu odhaluje ty nejhorší zločiny, jakých je člověk schopen

Kolem Toma Hollanda se shlukují podivné existence. On je ale připravený chránit svoje blízké za každou cenu. Na Netflixu dneska vychází ponurá jižanská gotika ze Středozápadu ĎÁBEL (THE DEVIL ALL THE TIME).

Natočený podle stejnojmenné knihy Donalda Ray Pollocka, Ďábel sleduje osudy ohijského městečka Knockemstiff, kde se to jen hemží bizarními postavami. Nedostudovaný kněz zneužívající důvěry svých věřících, zvrácený pár lovící nevinné stopařky, zkorumpovaný šerif pracující výhradně mimo zákon a válečný veterán Willard přinášející své umírající ženě krvavé obětiny. Uprostřed toho všeho stojí Willardův syn Arvin, který se za každou cenu snaží dát věci do pořádku. Je jen otázkou času, kdy ve městě propukne bouře nekontrolovaného násilí.

Filmovou adaptaci nevybíravého románu napsal a natočil Antonio Campos (Po škole, Simon Killer) pod producentským dohledem Jakea Gyllenhaala. Herecký ansámbl s Hollandem v čele doplňuje Robert Pattinson, Bill Skarsgård, Mia Wasikowska, Sebastian Stan, Jason Clarke, Riley Keough, Haley Bennett a Harry Melling.

První upoutávka nás každopádně nalákala na ponurou atmosféru upoceného zapadákova a hotové panoptikum zvrhlosti odhalující všudypřítomné, leč skryté zlo. Podle dosavadních recenzí se pak snímku podařilo dosáhnout znepokojivě temné aury, a navzdory pomalejšímu tempu se můžeme těšit na krví nasáklou, deprimující jižanskou gotiku se skvělými hereckými výkony.

Nekompromisní thriller Ďábel je ode dneška dostupný online na Netflixu.