Seriálový thriller #martyisdead je nominovaný na cenu Emmy!


Mezinárodní akademie televizního umění a věd odhalila nominace na International Emmy Awards pro rok 2020. Mezi 44 nominovanými z celkem 20 zemí světa se objevil i zástupce z České republiky. O prestižní cenu v kategorii krátkometrážních seriálů bude bojovat mrazivá web série #MARTYISDEAD!

Osmidílný seriálový thriller, který se věnuje problematice kyberšikany, vznikl v produkci společností Bionaut, MALL.TV, cz.nic a ve spolupráci s projektem Bezpečně na netu. Pro svůj nevybíravý pohled na nástrahy sociálních sítí si už vloni odnesl titul nejlepšího webseriálu střední a východní Evropy z festivalu Serial Killer. Momentálně bojuje o hlavní cenu na mezinárodním festivalu Marseille Web Fest a zároveň byl nominován na nejlepší online video v anketě Křišťálová Lupa 2020 – Cena českého internetu.

Nominaci na Mezinárodní ceny Emmy tvůrci vnímají jako pokoření pomyslného milníku. „S thrillerem televizních kvalit jsme se ocitli v globální konkurenci. […] Už to, že jsme v této společnosti, nám dodává energii do další tvorby,“ říkají producenti Mall.tv, Lukáš Záhoř a Milan Kuchynka. „Máme obrovskou radost. Jde o výběr z tisícovky světových seriálů, proto už samotná nominace je velmi prestižní. […] Je skvělé, že i česká žánrová produkce může uspět ve světě,“ dodávají producenti Vratislav Šlajer a Jakub Košťál z Bionautu.

#martyisdead se stává vůbec prvním českým hraným seriálem, který může získat tuto prestižní cenu. Jeho zařazení do výběru nejlepších světových seriálů tak představuje historický úspěch tuzemské televizní tvorby. Jestli se Martymu nominaci podaří proměnit, to se dozvíme v pondělí 23. listopadu, kdy budou oznámeni vítězové během slavnostního vyhlášení v New Yorku.

Zpráva navíc přišla v momentě, kdy tvůrci připravují volné pokračování s názvem #annasimissing. Nová série vzniká opět v koprodukci Bionautu a Mall.tv a je dílem autorů předešlé řady, scenáristy Jaroslava T. Mišky a režiséra Pavla Soukupa (Lesapán). Její premiéra je naplánována na květen 2021, kdy vyjde paralelně v kinech i na internetové televizi.

Mezinárodní ceny Emmy uděluje od roku 1973 každoročně Mezinárodní akademie televizních umění a věd. Předchází jim americké ceny Emmy, které před pár dny ovládl seriál Watchmen a jejichž 72. ročník se letos konal bez diváků a červeného koberce.

Kompletní sérii #martyisdead sledujte zdarma na mall.tv/martyisdead. A nezapomeňte našemu jedinému českému reprezentantovi držet pěsti!