13 DAYS OF HALLOWEEN: Aaron Mahnke kloubí hrůzu s unikátní technologií trojrozměrného zvuku


Podcastér, spisovatel a sběratel folkloru Aaron Mahnke spojil síly s platformou iHeartPodcast a produkční společností Blumhouse Television, aby vytvořil nejmrazivější podcast tohoto roku. Jeho zbrusu nová autorská série 13 DAYS OF HALLOWEEN nabídne třináct strašidelných příběhů, které skloubí hrůzu s unikátním formátem binaurálního zvuku.

Hororová antologie od autora podcastového hitu Lore nás vezme do Hawthorne Manor, ponurého sídla popisovaného jako „očistný hotel.“ Posluchači se octnou v roli nových hostů a tajemnou rezidencí je provede tamní správce, kterého namluvil herec Keegan-Michael Key (Predátor: Evoluce). Každý den jim představí jednoho z ubytovaných a odhalí jeho nahnutou historii. Jednotlivé epizody nabídnou příběhy plné přízraků, záhad i katastrofických scénářů.

Keegan-Michael Key Keanu - Kočičí gangsterka (2016)

Celý podcast byl navíc natočený děsivě přesnou technologií pohlcujícího binaurálního zvuku. Jejím cílem je zprostředkovat posluchači stejný zvukový zážitek, jako by ve skutečnosti byl na daném místě. Efektu 360° prostorového zvuku se dosahuje pomocí dvojice citlivých mikrofonů zabudovaných do přesných modelů ucha a sluchovodu, která snímá zvuk stejným způsobem jako ušní bubínky. Při přehrávání tak vytváří iluzi, že stojíme přímo na místě nahrávky. Zvuk nejenom slyšíme, ale dokonce jsme schopni ho lokalizovat v prostoru.

První epizoda 13 Days of Halloween dorazí už 19. října. Další díly vycházejí každý následující den a celá antologie vyvrcholí v předvečer svátku Všech svatých. Podcast bude dostupný na iHeartPodcast Network a najdete ho také ve všech vašich oblíbených aplikacích. Trailer si můžete poslechnout dole.