MONSTER HUNTER: Paul W.S. Anderson ujišťuje fanoušky, že jeho film bude věrný předloze

Získal si autory herní předlohy, získá si i diváky?

Režisér filmové série Resident Evil, Paul W.S. Anderson, se vrací s další adaptací videoherní klasiky od japonských vývojářů z Capcomu. Tentokrát zkouší štěstí s akční řeží MONSTER HUNTER.

Filmová verze populární herní řady bude sledovat kapitánku Artemisovou a její tým válečníků, kteří se octnou v paralelním světě, jemuž vládnou děsivá monstra imunní vůči jejich zbraním. Aby vůbec přežili, musí spojit síly se záhadným lovcem, jenž objevil způsob, jak s netvory bojovat. Hlavní roli si střihne Andersonova manželka Milla Jovovich a po jejím boku se objeví Tony Jaa, Meagan Good nebo Ron Perlman.

Nicméně první teaser na megalomanskou bitvu s přerostlými obludami vzbudil přinejmenším rozpačité reakce. Několikavteřinová upoutávka se stala terčem posměchu a fanoušci se dotazovali, jestli tvůrci mají alespoň tušení, o čem původní hra vůbec je. Na to konto se Anderson vyjádřil při virtuálním panelu newyorkského Comic Conu, kde se rozpovídal o své vášni pro sérii Monster Hunter i sáhodlouhých konzultacích s autory a animátory hry, kterými musela jeho adaptace projít. Plně si tak uvědomuje, v čem tkví kouzlo originálu, a k látce přistupoval s respektem i fanouškovským zápalem.

Aby diváky přesvědčil, natočil zároveň krátké video s producentem a režisérem herní ságy, kde společně porovnávají filmová monstra s těmi videoherními. V závěru samozřejmě nechybí ani jejich požehnání. Na celý klip se můžete podívat dole. Hned pod ním najdete taky zbrusu nový trailer. Dvouminutovou řež, v níž Milla likviduje všemožné potvory všemožnými zbraněmi. Na závěr roku bychom se přece jenom mohli dočkat slušného monster bijáku.

Česká i slovenská premiéra Monster Huntera je naplánována na 3. prosince. Samozřejmě za předpokladu, že kina už budou zase normálně fungovat.