MEG 2: Druhý díl megalodonské akce natočí Ben Wheatley


Pokračování žraločího hitu MEG: Monstrum z hlubin podle oslavované knižní série Steva Altena našlo svého režiséra. Otěže po Jonovi Turteltaubovi překvapivě převezme anglický filmař Ben Wheatley. Prehistorický predátor by se tak konečně mohl dočkat péče, jakou si zaslouží.

Wheatley je jedním z nejvýraznějších tvůrců současného britského filmu, který se těší kultovnímu statutu. Jeho snímky si netradičním a často provokativním způsobem pohrávají nejen s diváckými očekáváními, ale i žánrovými vymezeními. A my jsme rozhodně zvědaví, jak se autor temné pecky Seznam smrti, vražedné romantiky Dovolenkáři, psychotropního folk hororu Pole v Anglii nebo nedávné adaptace gotické Rebeky popere s velkorozpočtovým hollywoodským projektem. Wheatleyho jméno ve spojení s pravěkým megalodonem totiž zní jako kombinace, která vypadla z těch nejdivočejších snů.

Podle serveru The Hollywood Reporter vyrazí na lov největšího mořského predátora většina osazenstva z prvního filmu. Včetně Jasona Stathama, který se na MEG 2 bude podle všeho podílet i kreativně. Scénář k snímku opět napsali Jon a Erich Hoeberovi podle konceptu Deana Georgarise. Na samotný film si ale počkáme minimálně dva roky. Ještě před návratem hlubinného monstra se totiž režisér vrhne na pokračování videoherní adaptace Tomb Raider 2.