JEHO TEMNÉ ESENCE: Druhá řada epického fantasy startuje na HBO GO


Užijte si sváteční den s premiérou druhé řady výpravného fantasy JEHO TEMNÉ ESENCE. Streamovací služba HBO GO dneska uvedla první epizodu očekávaného pokračování seriálové adaptace stejnojmenné literární trilogie Philipa Pullmana složené z knih Zlatý kompas, Jedinečný nůž a Jantarové kukátko.

Ta začíná poté, co lord Asriel otevře bránu do nového světa. Lyra, zoufalá z tragédie, která ji postihla, ho následuje do neznáma. V tajemném a opuštěném městě potkává Willa, chlapce z našeho světa, co utíká před pohnutou minulostí. Společně zjišťují, že jejich osudy jsou úzce spjaty s nalezením Willova otce. V cestě jim však stojí řada překážek a všude kolem začíná zuřit válka. Paní Coulterová mezitím po Lyře neúnavně pátrá a je odhodlaná ji za každou cenu přivést zpátky domů.

Druhá sezóna epického seriálu vychází z knihy Jedinečný nůž a přesouvá se z paralelního světa do vylidněného města plného přízraků. Nouze tak nebude ani o hororové momenty. Ústřední trojici v podání Dafne Keen, Ruth Wilson a Amira Wilsona doplní Andrew Scott, Simone Kirby, Terence Stamp, Jade Anouka a Bella Ramsay. Jen na Jamese McAvoye si budmeme muset počkat až do příští řady. Kvůli pandemii koronaviru byla totiž zrušena závěrečná osmá epizoda, která měla sledovat osudy jeho postavy, lorda Asriela. Ten se totiž v prostředním románu nevyskytuje. Epizoda byla napsána speciálně pro seriál a měla objasnit, co dělal od otevření brány mezi dimenzemi až po své znovuobjevení v poslední části trilogie.

První díl druhé řady ode dneška najdete v online filmotéce HBO GO. Následující části vycházejí každou další středu.