CHAOS WALKING: Tom Holland zachraňuje Daisy Ridley v dystopické scifárně


Daisy Ridley je poslední žena na planetě. Zachránit ji může jedině dospívající Tom Holland. Režisér špionážního thrilleru Agent bez minulosti a oslavované scifárny Na hraně zítřka adaptuje knižní young adult trilogii Chaos od Patricka Nesse. Dystopická akce CHAOS WALKING by se v kinech měla objevit začátkem příštího roku.

Děj se odehrává na kolonizované planetě Nový svět, kde podivný vir vyhubil všechny ženy a způsobil, že všichni muži a zvířata dokážou slyšet myšlenky ostatních. Kolonizátoři tomuto jevu říkají Hluk. Jednoho dne mladík Todd Hewitt narazí na zvláštní zdroj ticha, který ho dovede k havarované lodi a tajemné dívce Viole. Rozhodnutý ochránit ji před ostatními muži na planetě, společně se vydávají na nebezpečnou pouť, při které odhalují hrůznou historii Nového světa.

Dobrodružné sci-fi vychází z první knihy Hlas nože, která poprvé vyšla v roce 2008 a získala hned několik prestižních ocenění, včetně ceny britského deníku The Guardian. Scénář k filmové adaptaci vznikal už od roku 2011 a podílel se na něm Charlie Kaufman nebo John Lee Hancock. Jeho finální podobu dotáhl sám Ness společně s Christopherem Fordem. Jednu dobu se mluvilo o tom, že film natočí Robert Zemeckis, za kameru ale nakonec usedl Doug Liman. Natáčet se začalo už v létě roku 2017, Liman ale nebyl spokojený s výsledným materiálem. Podobně jako v případě Na hraně zítřka tak následovali přetáčky, se kterými vypomohl režisér Fede Alvarez.

Chaos Walking by měl dorazit do kin 21. ledna 2021. Vedle Hollanda s Ridley ve filmu uvidíme Madse Mikkelsena, Demiána Bichira, Kurta Suttera, Nicka Jonase a Cynthii Erivo. Dole najdete plakát a první upoutávku.