NA CO KOUKAT O VÍKENDU

Novinky na českém streamu

Netflix opět potvrzuje post největšího distributora žánrových titulů na tuzemském trhu. Tento týden uvedl v české premiéře hned dvě novinky, a sice hororovou variaci na Sherlocka Holmese nebo nezávislou duchařinu z Asie. Vedle toho do své filmotéky přidal povedené pokračování narozeninového slasheru z časové smyčky a kontroverzní true crime ze Slovenska.


PŘÍLEŽITOSTNÍ DETEKTIVOVÉ Z BAKER STREET (2021)

Londýn ovládla temnota. Jenže Sherlock Holmes není k dispozici. Zastoupit ho musí banda vyvrhelů z ulice, která na popud doktora Watsona řeší démonické vraždy za časů viktoriánské Anglie. Po enormním úspěchu Enoly Holmes to streamovací gigant zkouší s další Holmesovinou. Ta naopak představí svět slavného detektiva v nadpřirozeném podání. Temná osmidílná série vychází z příběhů Arthura Conana Doyla a svou inspiraci našla v postavách chlapců bez domova, kteří nejednou pracovali ve službách samotného Sherlocka. Kompletní seriál je dostupný online na Netflixu.


HOSPITAL (2020)

Truchlící manželka a sestra zavražděné ošetřovatelky zaplatí dva taoistické kněze, aby jim pomohli navázat kontakt se zesnulými příbuznými. Brzy se ukáže, že v místě, kde oba zahynuli, se ukrývají mnohem temnější síly, než si kdokoli z nich dokázal představit. Do rozsáhlé netflixovské nabídky asijských hororů nově přibyla taiwanská duchařina zasazená do opuštěné nemocnice plné zlovolných přízraků. Hospital najdete online po přepnutí do anglické verze Netflixu.


OSTRÝM NOŽEM (2019)

Je těžké překonat smrt vlastního dítěte a ještě těžší vidět, jak jeho vrazi zůstávají na svobodě. Když je spravedlnost slepá a justiční systém připomíná zkorumpovanou instituci, bere zlomený otec věci do vlastních rukou. Provokativní celovečerní debut Teodora Khuna vznikl na motivy případu vraždy Daniela Tupého z roku 2005, respektive událostí, co se seběhly při vyšetřování a soudním procesu s vrahy. Snímek nejen ostře kritizuje tehdejší výkon slovenské spravedlnosti, ale hlavně zachycuje temné drama otce, který přišel o syna, a jemuž se jeho vrahové smějí do tváře. Kinopremiéra filmu se odehrála symbolicky na rok přesně od vraždy novináře Jana Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. Nově ho najdete na Netflixu, dostupný je ale také na HBO GO.


VŠECHNO NEJHORŠÍ 2 (2019)

Může být něco horšího než opakovaně prožívaný narozeninový den, na jehož konci vás někdo zabije? Může! Když se celá tahle noční můra vrátí. Vysokoškolačka Tree v tom zase lítá, jenže tentokrát je všechno jinak. Kdo se skrývá pod maskou a proč ji chce zase zabít? Ostřílená Jessice Rothe je zpátky v multižánrovém mišmaši, který je stejně svěží a zábavný jako jednička. Všechno nejhorší 2 bude dostupné od neděle 28. března online na Netflixu.