ZHOUBNÉ ZLO: Italskými gially inspirovaný horor Jamese Wana vyjde na začátku září


James Wan se po pětileté pauze vrací k hororu. Režisérův nejnovější snímek nazvaný ZHOUBNÉ ZLO je podle všeho inspirovaný italským žánrem giallo a má být kompletně odlišný jeho dosavadní tvorby. A jak včera prozradil na svém instagramovém účtu, dočkáme se ho začátkem září, kdy vyjde souběžně v kinech a na streamovací službě HBO Max. Spolu s oznámením sdílel i první fotografii z filmu.

Wanova novinka byla zamýšlená jen jako rychlý nízkorozpočtový projekt mezi prvním a druhým Aquamanem. Do kin měl původně dorazit už loni v létě, kvůli pandemii koronaviru ale nakonec došlo k výraznému zpoždění produkce a dokončen byl teprve minulý týden. Sám Wan ho popisuje jako originální a hranice žánru překračující snímek, který je natočen v duchu evropských hororových thrillerů, na nichž vyrůstal.

Veškeré detaily ohledně zápletky se zatím drží v tajnosti. Víme jen to, že si Zhoubné zlo vysloužilo erkový rating a vychází z klasických giallo filmů 60. a 70. let. To ostatně dokazuje sdílená fotografie i kratičký záběr z nedávného teaseru nových titulů HBO Max. Společně dávají zakusit osobitého vizuálu snímku, který bude zjeveně plný sytých barevných schémat, toliko příznačných pro tento unikátní žánrový hybrid pocházející z Itálie.

Scénář napsala Akela Cooper podle společného námětu Jamese Wana a herečky Ingrid Bisu, která si ve filmu zároveň zahrála jednu z klíčových postav. V hlavní roli se objeví Annabelle Wallis, Mckenna Grace, George Young, Maddie Hasson nebo Jacqueline McKenzie.

Premiéra Zhoubného zla je naplánována na 10. září 2021. Což už by mohla být i doba, kdy u nás stream HBO Max nahradí stávající služby HBO GO.