PACIFIC RIM: Megalomanská kaiju řež pokračuje jako anime seriál od Netflixu


Tenhle rok patří monstrům. Vedle Godzilly s Kongem se letos vrací další oslavovaná značka plná obřích příšer. Streamovací gigant Netflix spolu s Legendary Pictures oživují megalomanskou kaiju řež Pacific Rim, která dostane vlastní animovaný seriál.

Kreslený spin-off nazvaný PACIFIC RIM: ZEMĚ NIKOHO se zaměří na dva sourozence žijící uprostřed monstry prolezlé Austrálie. Ti už dál nehodlají přihlížet, jak jejich domov devastují nestvůry z cizích světů. Rozhodnou se jim postavit jako piloti opuštěného robota řady Jaeger. Společně se vydávají napříč nepřátelským územím v zoufalé snaze najít ztracené rodiče.

Projekt vznikl v animačním studiu Polygon Pictures, které stálo například za pokračováním cyberpunku Ghost in the Shell, seriálovými Star Wars: Klonové války nebo netflixovskou anime trilogií Godzilla. Scénář k němu napsal matador z Marvel Comics Craig Kyle společně s Gregem Johnsonem, který je zároveň showrunnerem seriálu.

Kolem Pacific Rim je v posledních dnech celkem rušno. Jeho duchovní otec Guillermo del Toro se totiž krátce po zhlédnutí traileru zmiňované Godzilly vs. Konga nechal slyšet, že by strašně rád viděl crossover, ve kterém by se proti sobě postavili mechaničtí Jaegerové a titáni z MonsterVerse. S touto myšlenkou si už před pár lety pohrával Steven S. DeKnight, režisér Pacific Rim: Povstání. Obě značky totiž patří Legendary Pictures a jejich potenciální střet tak není vyloučený. Nicméně oba vesmíry existují v odlišných časových rovinách, a aby se potkaly v jednom společném projektu, vyžadovalo by to značné připisování obou světů a komplikované mezidimenzionální cestování. Když ke všemu DeKnightův sequel v kinech pohořel, rozhodlo se studio nechat nápad ladem.

Fanboyovského crossoveru se nejspíš nikdy nedočkáme, zatím se ale můžeme radovat alespoň z animovaného návratu kaijů z Protisvěta. Online premiéra Pacific Rim: Země nikoho je naplánována na 4. března, kdy na Netflixu vyjde kompletní první řada.