GODZILLA SINGULAR POINT: Král monster se vrací s megalomanskou anime sérií

Go! Go! Godzilla

Aby těch monster nebylo málo, japonská divize Netflixu vypustila trailer ultimátní kaijû mlátičky GODZILLA SINGULAR POINT. Animovaná série slibuje návrat téměř všech známých monster z godzillí Shôwa éry vyprodukované japonským studiem Toho a dorazí ještě v průběhu letošního roku.

Třináctidílný anime seriál z produkce Toho Animation se má odehrávat v roce 2030, kdy série podivných událostí svede dohromady dva mladé vyšetřovatele. Ti se brzy ocitají na prahu nepředstavitelné bitvy, která by mohla znamenat konec světa. Z temných hlubin se postupně vynořují obávaná monstra a celá planeta se začíná barvit do ruda. Budoucnost začíná vypadat beznadějně a oba hrdinové budou mít co dělat, aby pomohli odvrátit zánik naší civilizace.

Godzilla Singular Point vzniklo v animačních studiích Bones (Fullmetal Alchemist) a Orange (Beastar) a kombinuje klasickou ruční animace s počítačovou. Autorem scénáře je oceňovaný spisovatel Toh EnJoe a sérii režíroval Atsushi Takahashi, který se mimo jiné podílel i na oscarové Cestě do fantazie. Design postav má na svědomí autorka populární mangy Blue Exorcist, scénáristka a kreslířka Kazue Katô. Za novou reinkarnací krále monster, Godzilla Ultima, pak stojí legendární animátor studia Ghibli Eiji Yamamori. Vedle titulního ještěra by na scénu měli dorazit taky Rodan, Mothra, Anguirus, Manda, Hedorah, Titanosaurus nebo dokonce Gabara. A jak je patrné už z upoutávky, tentokrát stranou nebude stát ani hrdinný robot Jet Jaguar!

Premiéra je naplánována na 25. března, kdy série vyjde na japonském Netflixu. Od 1. dubna ji budou vysílat televizní stanice v Japonsku a následně by měla být uvedena celosvětově na streamovacím gigantovi.