ARMÁDA MRTVÝCH: Nový trailer slibuje přestřelený zombie heist epic

Zack Snyder vsadil na nemrtvé. Vyjde mu to i napodruhé?

Režisér energického remaku Úsvit mrtvých se vrací k žánru, který mu před lety nastartoval hvězdnou kariéru. Jeho další zombie projekt ARMÁDA MRTVÝCH nás vezme do zamořeného Las Vegas, kde se banda žoldáků pokusí uskutečnit lup století. Nová upoutávka dává tušit, že Zack Snyder se tentokrtá nedržel zkrátka a natočil hotový zombie heist epic. Nutno ale dodat, že nám hlavou nejednou probleskla stejná pochybnost, jaká zazní i v traileru. Není to už trochu moc? To se dozvíme v květnu, kdy tahle osobitá nemrtvá řež dorazí na Netflix.

Město hazardu zachvátila nezvladatelná epidemie zombie viru. Aby se nákaza nešířila za jeho hranice, uchýlila se vláda k razantním krokům. Udělala z místa karanténní zónu a izolovala ho od zbytku světa vysokou zdí z přepravních kontejnerů. Šest let poté se jeden z majitelů tamních kasin rozhodne najmout skupinu vojáků, aby vstoupili do epicentra nákazy a podnikli únos, jaký svět ještě neviděl. Všechno ale musí stihnout do 23 hodin, než na město bude shozena atomová bomba.

Snyderova nemrtvá novinka vychází z nerealizovaného scénáře, který podle jeho vlastního námětu vznikl už v roce 2007. Před dvěma lety se ho Snyder rozhodl kompletně přepsat a na pomoc si přizval scénáristu třetího Johna Wicka, Shaye Hattena. V hlavních rolích téhle strhující zombie akce se představí Dave Bautista, Matthias Schweighöfer, Hiroyuki Sanada, Nora Arnezeder, Ella Purnell, Garret Dillahunt, Theo Rossi, Ana de la Reguera nebo Michael Cassidy.

Armáda mrtvých premiéruje 21. května na Netflixu. Následovat ji budou hned dvě další předpokračování, které odhalí, co se dělo ještě před nájezdem na Las Vegas.