UTAJENÝ PASAŽÉR: Na Netflixu zuří vesmírný boj o přežití


Trojice kosmonautů mířící na Mars nabere neočekávaného hosta, který ohrozí jejich poslání i životy. Režisér povedeného survivalu Arctic: Ledové peklo se vrací s dalším intenzivním bojem o přežití. Jen mrazivou pustinu tentokrát vyměnil za kosmický prostor, kde se nadějná mise mění v bezvýchodnou situaci a z moderního raketoplánu se stává vesmírná hrobka. Jeho UTAJENÝ PASAŽÉR právě přistál na Netflix.

Letecký technik se omylem dostane na palubu raketoplánu mířícímu na Mars a nešťastnou náhodou poškodí základní systém podpory života na lodi. Kyslík pomalu dochází a jeho zásoby vystačí maximálně pro tři lidi. Posádku tak čeká morální dilema a nelehká volba mezi špatným a ještě horším řešením.

Napínavé sci-fi drama o čtyřech hercích natočil brazilský hudebník a filmař Joe Penna jako svůj druhý celovečerní film. Scénář k němu napsal se svým dlouholetým spolupracovníkem Ryanem Morrisonem (Arctic) a během psaní celý příběh konzultovali s oceňovaným astrofyzikem a populátorem vědy Scottem Manleyem. V hlavních rolích si zahráli Anna Kendrick (Hlasy), Toni Collette (Děsivé dědictví), Daniel Dae Kim (Ztraceni) a Shamier Anderson (seriálový Slasher).

Komorní vesmírný nervák Utajený pasažér ode dneška najdete online na Netflixu. Pustit si tam můžete i Pennův předešlý snímek Arctic.