NA CO KOUKAT O VÍKENDU

Novinky na českém streamu

Komiksoví záporáci, nelítostní dvojníci a deprimující budoucnost. Čeští streameři ani tento týden nezapomněli na naši pravidelnou dávku temnoty. Vedle premiéry dlouho očekávaného pokračování seriálové antiutopie z klerofašistického státu vyšly hned dvě oceňované žánrové perly.


MY (2019)

Adelaide Wilsonová v sobě už od dětství skrývá velké trauma. Ihned po příjezdu do domu na pobřeží, kde jako malá trávila léto, jí přepadá silná paranoia a zlá předtucha. A když se uprostřed noci na jejich příjezdové cestě zjeví podivná rodina, ví, že se právě naplnila její nejděsivější noční můra. Druhý celovečerní počin oscarového Jordana Peela nezapře silnou inspiraci legendárním seriálem The Twilight Zone. My jsou znepokojivou dvojnickou home invasion, která působivě mísí hrůzu s humorem a naplno demonstruje Peelův osobitý styl. A Lupita Nyong’o v hlavní roli je přímo uhrančivá. Snímek je nově dostupný na Netflixu.


PŘÍBĚH SLUŽEBNICE 4. ŘADA (2021)

Byla nucena žít jako konkubína v totalitním státu dříve známém jako USA. Její odhodlání z ní udělalo odbojářku, která by mohla dopomoci k ukončení zvrácené nadvlády Gileádu. Elisabeth Moss se vrací ve čtvrté řadě mrazivého seriálu Příběh služebnice. Temné drama podle stejnojmenného románu Margaret Atwoodové je nervy drásající podívanou s tíživou atmosférou dystopické budoucnosti. První tři epizody premiérové sezóny najdete online na HBO GO. Další epizody vycházejí každý následující týden. Pokud jste se seriálem nezačali, nadcházející víkend je pro to přímo ideální příležitostí. Streamer má pořád v nabídce všechny předešlé série.


JOKER (2019)

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck se propadá do hlubin šílenství a postupně se mění v samotnou ikonu zločinu. Filmový origin snad nejznámějšího padoucha komiksového světa je znepokojivě přesvědčivým pohledem na zlomeného člověka, který svůj smysl života našel v násilí. Ne nadarmo si tenhle temný kousek se znamenitým Joaquinem Phoenixem v titulní roli doběhl pro titul nejvýdělečnějšího nepřístupného filmu. Nyní ho najdete online na Netflixu.