TICHÉ MÍSTO ČÁST II: Pokračování hororového hitu se připomíná nadmíru hlasitým trailerem

Teď už ani hlásku. Finální upoutávka mimozemského survivalu je konečně tady

Neví se, odkud přišli, ale okamžitě se dostali na vrchol potravního řetězce. Reagují na jakýkoliv zvuk a jeho původce ihned zlikvidují. Emily Blunt se vrací v pokračování hororového hitu TICHÉ MÍSTO. Několikrát odložená ČÁST II konečně míří do kin a její finální trailer slibuje, že oproti komorní jedničce nabídne mnohem hlasitější sequel.

Abbotovi dokázali přežít jenom díky systému přísných pravidel. Po tragickém střetu z minulého filmu si ale plně uvědomují, že nedokážou zůstat naživu bez pomoci dalších přeživších. Opouštějí proto relativní bezpečí svého domu a vydávají se na extrémně nebezpečnou pouť, na jejímž konci snad čeká někdo, kdo jim pomůže. Během své cesty si ale rychle uvědomí, že lidé představují stejné nebezpečí jako vetřelci z jiné planety. Ti, co přežili, si dost možná ani zachránit nezaslouží.

Dvojku postapokalyptického survivalu napsal a natočil John Krasinski, spoluautor a režisér předešlého snímku. Podle jeho vlastních slov pokračování výrazně rozšíří tenhle zdecimovaný svět ponořený do hrobového ticha, nabídne odpovědi na všechny palčivé otázky související s invazí monster a odhalí, jak to všechno začalo. Film se tak částečně bude odehrávat před událostmi prvního dílu. Vedle Emily Blunt si svoje role zopakují Millicent Simmonds, Noah Jupe i John Krasinski. Nováčky pak zastoupí Cillian Murphy, Djimon Hounsou a Blake DeLong.

Česká a slovenská premiéra je naplánována na 27. května a podle prvních ohlasů je přítmí kinosálů pro druhou část Tichého místa doslova nezbytností. Vzhledem k tomu, že rozvolňování vládních nařízení pomalu postupuje, je dost možné, tenhle návrat mimozemských predátorů s citlivým sluchem v kinech opravdu stihneme. Když ne, třetí film to jistí.