Netflix odhaluje chystané novinky, jaké žánrovky nás čekají v následujících měsících?

Streamovací gigant uspořádal virtuální akci Geeked Week a po celý týden vypouští informace o chystaných projektech

Současná streamovací jednička Netflix rozjela svůj první fanouškovský online event věnovaný žánrové produkci. Celosvětovou virtuální akcí příznačně nazvanou Geeked Week se streamer pokouší přiblížit Comic Conu a připravil celotýdenní program, během něhož hodlá odhalit exkluzivní informace, fotky a první trailery z chystaných projektů. První várka geekovin je za námi a v záplavě všemožných oznámení samozřejmě nechyběly ani temné žánorvky. Na co se teda můžeme těšit?


KRVAVĚ RUDÉ NEBE

Jednou z chystaných novinek je původní německý horor natáčený v Praze, který slibuje netradiční upírskou akci odehrávající se 10 tisíc kilometrů nad zemí. Skupina teroristů se v něm pokusí unést letadlo během cesty přes oceán. Nemají ani nejmenší tušení, že na palubě je žena ochotná udělat cokoliv pro svého syna. Aby ho ochránila, vypustí ze řetězu monstrum, které v sobě s vypjetím všech sil držela. V hlavních rolích se představí Dominic Purcell (Útěk z vězení, Blade: Trinity), Graham McTavish (Rambo: Do pekla a zpět, Hobit) a Peri Baumeister. Premiéra filmu je naplánována na 23. července.


KATE

Co zní jako opravdová geekovina, je neony a krví prosáklý thriller nazvaný Kate. Mary Elizabeth Winstead si v něm zahraje nelítostnou vražedkyni, která má den na to, aby se pomstila za svou smrt. Ne, nebude se vracet v čase, to jí jen v krvi koluje jed a přesně za 24 hodin ji zabije. V dalších rolích se objeví Woody Harrelson (Zombieland), Tadanobu Asano (Ichi the Killer), Michiel Huisman (Dům na kopci) a Elysia Rotaru (Arrow). Snímek vychází 10. září.


SVĚTLO A STÍNY: 2. ŘADA

Nikoho asi nepřekvapí, že se Světlo a stíny dostanou druhou řadu. Velkolepou fantasy sérii podle knižních bestsellerů Griša vidělo za první měsíc více než 55 miliónů domácností a bylo tak jen otázkou času, kdy dojde k oznámení jejího pokračování. Tady to máme oficiálně z úst samotných herců. Adaptace druhého románu s názvem Bouře a vzdor už je na cestě. Nejdřív se jí ale dočkáme až příští rok.