Druhá část ULICE STRACHU oslavuje osmdesátkové slashery s táborovým pokračováním

Vražedný příběh pokračuje v letním kempu, kde se schyluje ke krvavému řádění maskovaného zabijáka

Městečko Shadyside čeká divoký letní masakr. Druhá kapitola vražedné prázdninové trilogie podle knižní série R. L. Sitena se vrací zpátky v čase, aby odhalila, k jakým hrůzám došlo na táboře Nightwing. Pokračování ULICE STRACHU – 2. ČÁST: 1978 se představuje v sólové upoutávce, která láká na bujarou oslavu táborových slasherů a staví šílenou Max ze Stranger Things proti maskovanému zabijákovi.

Píše se rok 1978. Prázdniny jsou v plném a letní kratochvíle v kempu Nightwing můžou vypuknout naplno. Jenže dalšího nešťastníka posedla nepřekonatelná touha zabíjet a oblíbená mládežnická destinace, kde se už od nepaměti sjíždějí děti a vedoucí z rivalizujících komunit Shadyside a Sunnyvale, se záhy mění v krvavá jatka.

Nemilosrdný souboj shadysideské omladiny s prastarým zlem je inspirován knižním dobrodružstvím Letní msta, které u nás vyšlo v rámci série Stopy hrůzy. O jeho adaptaci, stejně jako o zbytek filmové trilogie, se postarala scénáristka a režisérka Leigh Janiak. Celý projekt původně vznikal pro studio 20th Century Fox a byl určený pro kina, producenti Peter Chernin a Jenno Topping se ho ale nakonec z důvodu pandemie rozhodli prodat Netflixu. Mimo navrátilců Kiany Madeiry, Olivie Scott Welch a Benjamina Florese Jr. se v hlavních rolích prostřední části objeví Sadie Sink, Emily Rudd, Ryan Simpkins, McCabe Slye a Gillian Jacobs.

Ulice strachu – 2. část: 1978 vychází na streamovací službě v pátek 9. července. Celý příběh se uzavře o týden později ve finální kapitole s podtitulem 1666.