CHUCKY: Zabijácká panenka se vrací v seriálu plném brutální legrace

Panenky Good Guys jsou zpátky v kurzu

Ďábelská panenka s černou duší sériového vraha je zpět a tentokrát dobývá televizní obrazovky. Zabijácká popkulturní ikona dostala svůj první seriál, který naváže na dosavadní filmovou sérii, popře nedávný remake a přinese čerstvý pohled na celou franšízu. Hračkářská vyvražďovačka na pokračování se jmenuje jednoduše CHUCKY a vedle titulního zabijáka na scénu vrací téměř všechny známé tváře z předešlých snímků. První trailer navíc láká na vrchovatou porci brutální legrace přesně v duchu Chuckyho raných eskapád.

Podle oficiální synopse se obávaná retro panenka objeví na garážovém výprodeji jednoho amerického zapadákova. Netrvá dlouho a idylickým městečkem otřese série děsivých vražd, která odhalí pokrytectví i temná tajemství tamní komunity. Mezitím se ze všech stran začnou sjíždět spojenci i nepřátelé z filmového kánonu a pravda o skutečném viníkovi krvavých zločinů brzy vyjde najevo. Stejně jako Chuckyho dosud nevyřčený původ související s notoricky známým vrahem Charlesem Lee Rayem.

Televizní Dětská hra tak slibuje doslovný návrat ke kořenům. A není taky divu. Za seriálem totiž stojí duchovní otec celé značky, scénárista a režisér Don Manicini. Ten se od počátku hlasitě stavěl proti upgradovanému rebootu z roku 2019. Souběžně s jeho natáčením se proto pustil do příprav televizní verze, kde místo restartu hodlal pokračovat v dosavadní mytologii. Zároveň chtěl upustit od komických prvků posledních částí a navázat na estetiku prvních filmů.

Coby výkonný producent na celý projekt dohlížel tvůrce hororové antologie Channel Zero a autor netrpělivě očekávané novinky Paroží, Nick Antosca. V hlavní roli nového majitele posedlé hračky se objeví Zackary Arthur (Mamka a taťka), mladého Lee Raye si zahraje David Kohlsmith (Potomek) a jednu z vedlejších postav ztvární Devon Sawa (Nezvratný osud), který si v posledním roce užívá zasloužený žánrový comeback. Chuckyho samo sebou opět namluvil Brad Dourif a jeho gumovou družku Tiffany si zopakovala Jennifer Tilly. Do svých rolí se dále vrátili Fiona Dourif jako Nica Pierce, Alex Vincent coby Andy Barclay a Christine Elise jako Kyle.

Pilotní epizoda vychází už 12. října na stanici SyFy.