JINACÍ představují legendu o Krvavé nevěstě

Vyvražděná svatba, duch zavražděné nevěsty a nejnebezpečnější úsek dálnice D1. Poslouchejte další epizodu naší hororové doku série, která jde po stopách českých strašidel

Motorest Devět křížů na dálnici D1 je proslulý velkým množstvím dopravních nehod. Jak je možné, že na tak přehledném dálničním úseku dochází k tolika bouračkám? Někteří řidiči vypovídají, že těsně před srážkou zahlédli přízračnou postavu v bílých šatech. Může prokletí 168. kilometru rychlostní komunikace nějak souviset se svatebním masakrem, ke kterému zde došlo v 16. stolet? Na to i na mnoho dalšího hledá odpověď další díl našeho podcastu JINACÍ. Poslechnout si ho můžete právě teď!

Speciální epizoda nazvaná KRVAVÁ NEVĚSTA vychází u příležitosti premiéry filmu Shoky & Morthy: Poslední velká akce, kde tento obávaný přízrak hraje klíčovou roli. Autoři podcastu představují mýtus pověstného místa naší nejstarší dálnice a přibližují, jakým způsobem vyprávění kombinuje skutečnost s fikcí. Skutečně na D1 straší Krvavá nevěsta? Nebo je odpověď mnohem prostší a za úmrtí můžou geopatogenní zóny či snad neukáznění řidiči?

Audio seriál Jinací je předvojem a zároveň doslovem ke stejnojmennému televiznímu seriálu, který se momentálně připravuje v mezinárodní koprodukci. Podcast, jež do budoucna představí mytické postavy českého folkloru jako je Hejkal, Vodník, Upír nebo třeba Jezinky, pro Planet Dark připravuje scénárista Petr Koubek společně s dramaturgem a producentem Vratislavem Šlajerem. Na projektu se podílí etnolog a přední znalec národních mýtů, docent Petr Janeček, který o českých legendách napsal hned několik knih, včetně úspěšné série Černá sanitka. Celý seriál bude mít premiéru koncem roku. Díky našemu partnerství s filmem Shoky & Morthy ale přinášíme první epizody v exkluzivní předpremiéře už nyní.

Tak se přihlaste k odběru, poslouchejte nás a dejte vědět, jak se vám naše audio tvorba líbí. Svoji pravidelnou dávku temnoty do uší si můžete pustit přes náš rozcestník, na Apple Podcasts, Spotify, Google Podcast, Stitcheru, Deezeru nebo ve všech vašich oblíbených aplikacích. Najdete tam i první díl našeho redakčního podcastu Planet Dark na téma Shoky & Morthy, kde se mimo jiné probírala i krvavá legenda od Devíti křížů.