SMRT VE TMĚ 2: Slepý veterán kosí nezvané hosty v necenzurovaném traileru

Je slepý, ale pořád smrtelně nebezpečný. Stephen Lang se vrací jako nekompromisní stroj na zabíjení v pokračování hororové hitovky

Snažil se o normální život, ale našli si ho znovu. Slepý veterán v podání démonického Stephena Langa čelí další vloupačce, kterou má na svědomí komando najatých zabijáků. Nevidomý likvidátor nevítaných hostů tak musí vystoupit ze stínů a postavit se jak nové hrozbě, tak vlastním hříchům z minulosti. Studio Sony Screen vypustilo necenzurovanou upoutávku pokračování SMRT VE TMĚ 2, která překvapivě šetří krvavými efekty, zato ale slibuje vrchovatou porci nebývale fyzických potyček a důmyslného využití předmětů běžné potřeby. A to včetně vteřinového lepidla.

Norman Nordstrom byl pro svůj handicap všemi podceňovaný. Prokázal ale neochvějnou vůli přežít a s ní odhalil i obludnou stránku své osobnosti. Po divoké loupeži v jeho detroitském domově uprchl do ústraní, kde se ujal jedenáctileté Phoenix, která se mu stala dcerou, po níž vždycky toužil. Úspěšně před ní ukryl svou temnou minulost, ta si pro něj ale přišla v podobě nelítostných únosců malé dívky a znovu v něm probudila jeho vnitřní monstrum.

Pokračování intenzivního nerváku z vylidněného detroitského ghetta napsali autoři jedničky, Fede Alvarez a Rodo Sayagues. Ti se tentokrát rozhodli udělat z psychopatického padoucha hlavního (anti)hrdinu. Norman tak u diváků překvapivě dostane další šanci k napravení své pokřivené reputace. Jestli si to opravdu zaslouží, je věc druhá. Nicméně nový trailer se nás prostřednictvím prvních reakcí snaží přesvědčit, že jde o zvrhlou a chytře napsanou dvojku, jaká tu už dlouho nebyla.

Produkce se znovu ujali Sam Raimi a Robert Tapert, za kameru se vrátil Uruguayec Pedro Luque a hudbu opět složil španělský maestro Roque Baños. Přestože se na placu sešel totožný tvůrčí tým, k jedné dosti výrazné změně přece jenom došlo. Alvarez sestoupil z postu režiséra a přenechal natáčení debutujícímu Sayaguesovi. Ve filmu se vedle nabušeného Langa dále objeví Madelyn Grace, Brendan Sexton III a Bobby Schofield.

Smrt ve tmě 2 dorazí do amerických kin stylově na pátek 13. srpna, zato česká premiéra byla z neznámých důvodů odsunuta na neurčito. Slovenští diváci můžou být bez obav, v tamních kinech bude Muž v temnote 2 uveden 19. srpna.