NA CO KOUKAT O VÍKENDU


Pátek třináctého je tu a s ním i další nálož žánrových novinek na tuzemských SVOD službách. Netflix s HBO GO servírují poctivý výběr titulů, ze kterých si vybere snad každý. Vedle psychedelické mystery série uvádějí ponurý horor, akční komiksovou řež, monstrózní dokument i temnou dramedy ze sado-maso salonu. Takže na co koukat o víkendu?


POMSTA S CHUTÍ TŘEŠNÍ (2021)

Los Angeles, začátek 90. let. Mladá filmařka vyráží natáčet do Hollywoodu, jenže sluncem zalitá továrna na sny jí brzo ukáže svou odvrácenou tvář. Ctižádostivá žena proto naplánuje mysteriózní pomstu, při které se budou měnit stavy vědomí. Nick Antosca, autor seriálových creepypast Channel Zero a netrpělivě očekávaného hororu Paroží, uvádí svůj nejnovější projekt. Jeho osmidílná minisérie Pomsta s chutí třešní slibuje halucinogenní trip do divokého světa plného přeludů, msty, sexu, magie – a taky koťátek. Sledujte online na Netflixu.


BLOODSHOT (2020)

Elitní voják, co padl v akci, je oživen pomocí nanobotů, aby se stal součástí programu supervojáků. Jenže tenhle ultimátní stroj na zabíjení brzy prozře z ďábelských plánů svých trýznitelů a postaví se proti nim. Nemrtvý Vin Diesel kosí svoje trýznitele v akční sci-fi řeži podle slavného komiksu. Vůbec první filmovou adaptaci od vydavatelství Valiant Comics hledejte na Netflixu.


GRACE (2014)

Grace se podaří uniknout přísné výchově a nastupuje na vysokou. Její nový život ale zastiňují temné síly a ohrožují samotnou Gracinu existenci. Filmový debut režiséra Jeffa Chana je další příspěvek do subžánru démonických hororů, oproti nesčetné konkurenci ale vyniká tím, že vyprávěn z pohledu posedlé dívky a ke všemu má jen něco málo přes hodinu. Od neděle 15. srpna si ho budete moct pustit online na Netflixu.


ANAKONDA – TICHÝ ZABIJÁK (2014)

Pokud máte rádi zvířecí horory a filmová Anakonda s Jennifer Lopez vám přijde stejně zábavná jako nám, nenechte si ujít televizní dokument Anakonda – tichý zabiják. Ten nás vezme do odlehlých a neprobádaných končin amazonského pralesa, kde mezi tukany, vřešťany a tapíry i tihle mohutní predátoři. Film bude dostupný na Netflixu od 15. srpna. A pokračovat můžete třeba afektovaným cross-overem Jezero vs. Anakonda, který je taktéž dostupný na Netflixu.


PRÁZDNOTA (2020)

Poté, co za záhadných okolností zmizí skupinka středoškoláků, se obyvatelé ospalého městečka začnou obávat nejhoršího. Dávná legenda se probudila k životu. Vysloužilý policista se snaží celé záhadě přijít na kloub a při pátrání odhalí tajnou organizaci usilující o vyvolání děsivé démonické entity. Nadpřirozený horor plný akce, napětí i hrůzy vychází z brilantní komiksové minisérie The Empty Man od Cullena Bunna, kterého čeští čtenáři budou jistě znát díky oslavované sáze Pochmurný kraj. Ponurou filmovou adaptaci najdete od 15. srpna na HBO GO. Rozhodně se nenechte odradit laciným trailerem ani přemrštěnou stopáži. Tenhle kousek je mnohem lepší, než se na první dojem může zdát.


PSI NENOSÍ KALHOTY (2019)

Juhovi tragicky utonula žena. Incident, který se navíc udál před zraky jejich malé dcerky, ho neustále pronásleduje a znemožňuje mu navázat vztah s lidmi. Z letargie ho vytrhne až setkání s dominou Monou. Její svět mu učaruje a stane se závislý na dušení. Občas ale zachází až příliš daleko. Temné bdsm drama i romantická sado-maso komedie. To je oceňovaný finský snímek s českou stopou, který 15. srpna uvede HBO GO. Nedočkavci si ho můžou pustit už teď na Aerovodu.