Festivalový hit TEMNÝ DŮM startuje v kinech

Režisér David Bruckner zkoumá, jak tenké jsou hranice našeho světa. Podle kritiků je jeho mrazivá novinka jedním z nejlepších hororů tohoto roku, tak si ho rozhodně nenechejte ujít

Některé domy jsou natolik temné, že překračují hranice našeho světa. Režisér atmosférické netflixoviny The Ritual natočil další znepokojivý projekt, který se stal hitem filmového festivalu Sundance. Jeho přízračný psychologický horor TEMNÝ DŮM konečně míří do široké distribuce a ode dneška ho uvidíme i v našich kinech. A podle zahraničních ohlasů se můžeme těšit na jeden

Snímek sleduje mladou vdovu, co se snaží vzpamatovat z nečekané smrti manžela. Opuštěná v opulentním sídle u jezera, které pro ni postavil, si pomalu dává život zase do pořádku. Dokud ji nepřepadnou noční můry a hrůzné vize přízračné postavy žijící v útrobách domu. Navzdory varování své kamarádky se pustí do manželových pozůstalostí a postupně odhaluje znepokojivé skutečnosti, které před ní celé roky tajil.

Zahraniční ohlasy chválou rozhodně nešetří. Podle kritiků nás čeká jeden z nejlepších hororů tohoto roku, který vedle hutné atmosféry děsí precizně načasovanými lekačkami a mimo důmyslného strašní nabízí také nebývale mrazivé podobenství žalu ze ztráty milované osoby.

Scénář k filmu napsali Ben Collins a Luke Piotrowski, spoluautoři skvělého indie thrilleru o dospívání Velmi temné období. Za kameru usedl David Bruckner, který mimo zmiňovaného Ritualu spolupracoval na povídkových snímcích Neznámý signál, V/H/S nebo Southbound a momentálně připravuje filmový restart Hellraisera. V hlavních rolích uvidíme Rebeccu Hall (Godzilla vs. Kong), Stacy Martin (Nymfomanka), Sarah Goldberg (Barry) a Evana Jonigkeita (Kosti a skalp).

Temný dům dneska vstupuje do kin po celé České republice a na Slovensku.