Tajemství loňského léta: Kultovní slasher fasuje televizní verzi z produkce Jamese Wana

Modernizovaná vyvražďovačka představí klasický příběh nové generaci diváků a tentokrát se obejde bez vraždícího rybáře

Říká se, že maturita je zkouškou dospělosti. Pro tuhle partu náctiletých to ale bude hlavně test života a smrti. Někteří z nich se dospělosti vůbec nedožijí. Svým nevazným dováděním po dokončení školy totiž způsobili smrtelnou nehodu a ve snaze zachránit si krk se pokusili zbavit všech důkazů. Přesně o rok později se někdo rozhodl uštědřit jim ostrou lekci. Někdo, kdo ví, co udělali loni v létě.

Amazon Studios vypustilo první plnohodnotnou upoutávku seriálové modernizace klasické vyvražďovačky 90. let. Televizní variace dnes už kultovního Tajemství loňského léta představí novou generaci teenagerů, kteří musí čelit temné minulosti v podobě maskovaného zabijáka. Aktualizovaná verze ikonického slasheru se však objede bez příznačné postavy vraždícího rybáře, s níž před čtyřiadvaceti lety přišel scénárista Kevin Williamson. Minimálně v tomto ohledu tak seriál bude věrnější své knižní předloze Vím, co jsi udělala loni v létě spisovatelky Lois Duncanové. Bohužel ve všem ostatním už jde tuctovou cestou soudobých produkcí mládežnické stanice The CW. Samotný trailer totiž působí až příliš genericky a osvědčená premisa se v něm doslova utápí v nadbytečných teenagerovských melodramatech. S novou adaptací jsou přitom spojena až nebývale zvučná jména žánrového filmu.

Osmidílnou sérii I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER napsala debutující Sara Goodman, která se vedle scénáře ujala také produkce. Na vznik celého projektu dohlíželi také výkonní producenti Shay Hatten (scénárista Johna Wicka 3-4 a Armády mrtvých), Neal Moritz (Tajemství loňského léta) nebo hororový hitmaker James Wan. Pilotní epizodu režíroval televizní veterán Craig Macneill, který se podílel na seriálových hitech jako Banda, Nosferatu, Castle Rock nebo Sabrininých děsivých dobrodružstvích. V hlavních rolích se objeví Madison Iseman (Annabelle 3), Brianne Tju, Ezekiel Goodman, Ashley Moore, Sebastian Amoruso, Fiona Rene, Cassie Beck, Brooke Bloom, Sonya Balmores a Bill Heck.

První čtyři epizody uvede Prime Video najednou už 15. října. Zbylé čtyři díly budou následovat každý další pátek.