David Gordon Green pro HBO natočí seriálového Hellraisera


Cenobitů prostě není nikdy dost. Lemarchandova kostka se proto už brzy otevře v televizi a nekonečná série HELLRAISER se dočká své seriálové verze.

O její vznik usilují producenti Roy Lee (To) a Dan Farah (Ready Player One) už od loňského roku a nyní se jim podařilo podepsat smlouvu s HBO. Pilotní díl a několik dalších epizod ke všemu natočí David Gordon Green, kterému se před dvěma lety podařilo úspěšně resuscitovat kultovní sérii Halloween. Scénář napíšou žánroví veteráni Michael Dougherty (Halloweenská noc, Godzilla II Král monster) a Mark Verheiden (Ash vs. Evil Dead, Swamp Thing) a zároveň seriál povedou jako showrunneři. Z pozice producentů na celý projekt dohlédnou Lawrence Kuppin, David Salzman a Eric Gardner, kteří vlastní práva na hellraiserovský vesmír od roku 1989.

Televizní Hellraiser nebude ignorovat dosavadní mytologii danou novelou Cliva Barkera ani předcházejícími filmy, ale naopak ji bude dál rozvíjet. Středobodem nadále zůstává démonický Pinhead, který si společně se svými cenobity přijde pro duši každého, kdo rozluští tajemný hlavolam ve tvaru kostky. Jestli půjde o antologii nebo příběh na pokračování zatím není známo. K účasti na projektu se dosud nevyjádřil ani původní Pinhead Doug Bradley. Jisté je jenom to, že seriál bude vznikat paralelně vedle ohlášeného filmového rebootu v režii Davida Brucknera (Neznámý signál, The Ritual) a nebude s ním nijak souviset.

Důvodů k radosti je každopádně víc než dost.