Čtvrtý Evil Dead se bude jmenovat EVIL DEAD RISE a obejde se bez ikonické chaty


Nebude Ash a nebude ani chata v lesích. Nová kapitola Evil Dead bude zcela odlišná od svých předchůdců, prozradil Bruce Campbell.

Po třech sezónách předčasně zaříznutého seriálu Ash vs. Evil Dead se Campbell definitivně rozhodl pověsit motorovou pilu na hřebík. Příběh Ashleyho J. Williamse tak sice nadobro skončil (a ke všemu ještě cliffhangerem), Necronomicon je ale pořád někde tam venku a hordy deaditů lační po dalších duších. Stejně jako fanoušci po dalších pokračováních.

Proto se Sam Raimi spolu s Campbellem a producentem Robem Tapertem našli jiný způsob, jak značku oživit. Rozhodli se dát prostor mladým tvůrcům, kteří pro ně zrealizují svoje vlastní příběhy ze světa Necronomiconu. Prvním z nich bude irský filmař Lee Cronin, jehož atmosférický debut The Hole in the Ground (2019) udělal na všechny tři jmenované velký dojem.

Campbell, který v létě vydává svou novou knihu The Cool Side of My Pillow, se v nedávném rozhovoru pro Diabolique Magazine o chystaném Evil Dead krátce rozpovídal. Prozradil, že další přírůstek do série bude kompletně odlišný tomu, na co jsme byli doposud zvyklí. Cronin, který momentálně dopisuje novou verzi scénáře, si půjde svou vlastní cestou. Jeho film se obejde nejen bez Ashe, ale vůbec poprvé neuvidíme ani ikonickou chatu v lesích. Campbell dále uvedl, že oficiální název nakonec nebude Evli Dead Now, nýbrž EVIL DEAD RISE.

Jen krátce nato přišel youtuber a redaktor serveru Bloody Disgusting Jimmy Champane se zprávou, že se Croninův film bude podle jeho zdroje odehrávat ve vysokopodlažním domě nebo rovnou mrakodrapu. Název by tak mohl odkazovat k anglickému „high-rise building“ neboli výšková budova. Jedná se ale jen o nepotvrzenou informaci, proto ji zatím bereme s rezervou.

Natáčet se každopádně začne v průběhu příštího roku. Dalšího příběhu psaného krví se tak nejspíš dočkáme až v roce 2022.