Seriálový THE HAUNTING míří do strašidelného sídla Bly


Režisér Mike Flanagan otevírá brány dalšího strašidelného sídla. Jeho duchařská antologie THE HAUNTING se v říjnu rozroste o druhou kapitolu. Ta bude pro změnu adaptací hororových příběhů Henryho Jamese a posvítí si na ZÁHADNÉ SÍDLO BLY.

Zasazená do Anglie 80. let, druhá série nás vezme na starobylé panství, kam přijíždí mladá guvernantka z Ameriky, aby se starala o osiřelé sourozence. Čím víc času ale tráví v titulním sídle Bly, tím silněji je přesvědčena, že jsou oba její svěřenci v úzkém spojení se záhrobím. A pokud je před přízraky zesnulých nedokáže uchránit, mohlo by dojít k nevýslovné tragédii.

Předchozí Dům na kopci byl mistrnou směsicí duchařského příběhu a psychologického dramatu. Flanaganovi se stejno měrou podařilo naplnit hororovou rovinu i melodramatickou linku. Děsuplná atmosféra seriálu spolu s pečlivě vykreslenými postavami nezůstala nic dlužná ani své knižní předloze od Shirley Jacksonové. A zdá se, že Záhadné sídlo Bly má rázně vykročeno stejným směrem.

Druhý Haunting vychází z literární klasiky Utažení šroubu (1898) a dalších tematicky provázaných povídek amerického spisovatele Henryho Jamese, které se protnou v jedné děsuplné rezidenci. První upoutávka pak slibuje moderní gotický horor, jehož hrůza je úzce spjatá s niterní psychologií postav, a láká na další mrazivou podívanou plnou brilantního strašení.

Zatímco předešlou řadu režíroval sám Flanagan, tentokrát si přizval na pomoc rovnou celý tým. O realizaci jednotlivých epizod se podělí s Yolandu Ramke a Benem Howlingem (Cargo), Ciaránem Foyem (Sinister 2, Eli), Liamem Gavinem (Temná píseň) a Axelle Carolyn (Soulmate).  V hlavních rolích se představí navrátilci z předešlé řady Henry Thomas, Victoria Pedretti, Kate Siegel, Oliver Jackson-Cohen a nováčci Amelie Eve, T’Nia Miller, Rahul Kohli, Tahirah Sharif, Amelie Bea Smith nebo Benjamin Evan Ainsworth.

Záhadné sídlo Bly uvede streamovací služba Netflix už 9. října.