Neve Campbell se vrací! Pátý Vřískot konečně získal svoji scream queen

Co by to bylo za Vřískot bez Sidney Prescottové

Pátý Vřískot získal svoji hlavní hvězdu. Scream queen Neve Campbell oficiálně potvrdila návrat do role Sidney Prescottové. Stará parta je tak konečně kompletní. David Arquette a Courtney Cox svoji účast na pátém pokračování přislíbili už dříve.

Museli jsme se štípnou, jestli se nám to nezdá!“ vyjádřila se k návratu final girl celé značky tvůrčí skupina Radio Silence. „Je těžké slovy vyjádřit, jak moc postava Sidney Prescottové definovala naši lásku k sérii. Možnost pracovat s Neve je splněným snem. Bez ní by to prostě nebyl Vřískot a my jsme nadšením bez sebe, že se s námi rozhodla vrátit do Woodsboro.

Radio Silence prokázalo neskutečnou lásku, respekt a obdiv k Wesi Cravenovi a všemu, co pro Vřískot udělal. Jsem přímo nadšená, že si můžu zopakovat roli Sidney Prescottové a vydat se zpátky do Woodsboro,“ dodala Neve Campbell.

Tím výčet dobrých zpráv nekončí. Campbell totiž není jediná, kdo se vrací. Ke staronovému obsazení se připojí i Marley Shelton a zopakuje si tak roli zástupkyně šerifa Judy Hicksové z Vřískotu 4. David Arquette zároveň veřejně lobuje za návrat Hayden Panettiere a její postavy Kirby ze čtvrtého filmu. Ta se těší obzvlášť velké popularitě mezi fanoušky série a je dost možné, že se svého comebacku přece jenom dočká podobným způsobem, jako filmový všeználek Randy (Jamie Kennedy) ve třetím pokračování.

Nové tváře pak zastoupí Dylan Minnette (Proč? 13x proto), Kyle Gallner (Ghosts of War), Jasmin Savoy Brown (Pozůstalí), Jack Quaid (The Boys), Mason Gooding (Sněží, sněží…), Mikey Madison (Bude líp), Jenna Ortega (Chůva na zabití: Krvavá královna) a Melissa Barrera.

SCREAM 5 vznikne podle scénáře Jamese Vanderbilta (Zodiac) a Guye Busicka (Krvavá nevěsta). Režie se chopí tvůrčí duo Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett z Radio Silence. Oba stáli za loňským hitem Krvavá nevěsta. Jejich třetí kolega Chad Villella bude produkovat společně s duchovním otcem Vřískotů, Kevinem Williamsonem.

Premiéra je naplánována na 14. leden 2022.