5 audio pořadů, které dokážou, že skutečnost je vždycky nejděsivější


#truehoror – zpracování skutečných strachů, které někdy někdo prožil. To slibuje audio seriál Anatomie strachu z produkce Audionaut, který právě můžete najít na Audiotéce.

Tenhle žánr si zamilujete. Proto jsme pro vás připravili seznam dalších truehoror audio-zážitků, které můžete na internetu najít.


POHŘEŠOVANÁ

V roce 1997 zmizela tehdy čtrnáctiletá Ivana Košková. Režisér Petr Hátle se po víc než dvaceti letech vydává po jejích stopách, ale zkoumá také, co její zmizení udělalo s její rodinou, s jejím okolím. Jak se na nich strach o ní, ale i strach z jejího zmizení podepsal.
Pohřešovaná je dostupná na Audiotéce, Apple Podcasts, Google Podcasts nebo na stránkách Audionautu.


ATLANTA MONSTER

Končí sedmdesátá léta a Atlanta má svého strašáka, který unáší děti. Podcast Atlanta Monster sleduje hledání vraha více než dvou desítek dětí. Zaměřuje se ale hlavně na to, co udělal šířící se strach s místní komunitou. A jak moc se policie soustředila především na to, aby se lidé co nejrychleji přestali bát.
Atlanta Monster najdete na Apple Podcasts, Google Podcasts nebo ve vaší oblíbené aplikaci na podcasty.


LORE

Za každou pohádkou nebo legendou se skrývá kus pravdy. A ta pravda bývá často hodně děsivá. Aaron Mahnke tuhle pravdu odhaluje. A jestli jste se někdy u pohádek báli, tak tenhle podcast vezme váš strach na úplně jinou úroveň.
Lore najdete na Apple Podcasts, Google Podcasts nebo ve vaší oblíbené aplikaci na podcasty.


INTRIGUE: TUNNEL 29

Příběh party emigrantů, kteří se rozhodnou vykopat tunel mezi západním a východním Berlínem, se poslouchá jako nadupaný thriller. Posluchač snadno zapomene, že je to dokument, ve kterém vystupují skuteční aktéři. Skoro fyzicky cítíte kapající vodu, mazlavý strop, který se každou chvíli může propadnout, slyšíte sirény a pohraničníky někde pár metrů nad vámi. A kdokoliv z těch, které chcete provést na svobodu, může být agent Stasi.
Tunnel 29, který je třetí sérií podcastového cyklu Intrigue, najdete na Apple Podcast, na stránkách BBC Radio nebo ve vaší oblíbené aplikaci na podcasty.


SWORD AND SCALE

Ty nejhorší monstra jsou ve skutečnosti lidé. Pravidelný truecrime podcast sleduje ty nejbizarnější a nejděsivější zločiny – a zkoumá především to, kdo byli pachatelé, a proč se něčeho takové dopustili. Odpověď bývá většinou dost děsivá: Obyčejní lidé, kteří udělali strašlivé rozhodnutí.
Sword And Scale najdete na Apple Podcasts, Google Podcasts nebo ve vaší oblíbené aplikaci na podcasty.