GODZILLA VS. KONG: Dohoda padla, epický duel dorazí už v březnu! Vyšly první záběry


Společnost Warner Bros. a studio Legendary Pictures konečně našli společnou řeč a urovnali neshody týkající se simultánní distribuce společných projektů v kinech a na streamovací službě. Jejich vzájemná dohoda se nakonec obešla bez soudního řízení a výsledkem je monstrózní posunutí premiéry očekávaného střetu titánů GODZILLA VS. KONG. Epický duel dorazí o celé dva měsíce dřív!

Očekávané pokračování ze světa MonsterVerse přece jenom vyjde současně jak v kinech, tak na streamu HBO Max. Dá se předpokládat, že si Warneři pojistili souhlas svých partnerů z Legendary finančním vyrovnání, které s největší pravděpodobností dosahovalo stejné částky, jakou byl za třetí Godzillu ochotný zaplatit streamovací gigant Netflix. Ten přišel se sumou převyšující 250 miliónů dolarů.

Uvedení monster bitky roku je naplánováno na 26. března. Zatím není jasné, jaká v té době bude situace, ani kolik kinosálů bude vůbec otevřených. Každopádně z pochopitelných důvodů studia cílí primárně na asijský trh, kde už většina kin funguje normálně. Právě z Číny si totiž předešlý snímek, Godzilla II Král monster, odnesl více než třetinu celkových tržeb. Největší výdělky se proto očekávají zrovna tam. V Česku by HBO Max mělo být dostupné až od druhé poloviny tohoto roku. Nezbývá tak než doufat, že do březnové premiéry dojde ke znovuotevření tuzemských kin.

Godzilla vs. Kong, který proti sobě postaví dvě největší monstra filmové historie, je inspirován kultovním duelem režiséra Ishira Hondy King Kong vs. Godzilla z roku 1962. Velkolepý střet dávných rivalů natočil Adam Wingard, režisér oslavovaných béček You’re Next a The Guest nebo Blair Witch: 20 let poté. V hlavních rolích se představí Millie Bobby Brown, Kyle Chandler, Alexander Skarsgård, Rebecca Hall nebo Ziyi Zhang.

Několik prvních záběrů z filmu odhalil sestřih plánovaných titulů HBO Max pro nadcházející filmovou sezónu. V kartičkém klipu dostane Godzilla uprostřed bitevní vřavy pořádnou nakládačku od svého rivala, který se po Ostrovu lebek dočkal viditelného upgradu. Mimoto sotva půlminutové video nabízí první záběry z dalších netrpělivě vyhlížených žánrovek jakými jsou V zajetí démonů 3, Mortal Kombat nebo italskými gially inspirovaná novinka Jamese Wana Zhoubné zlo. Na kompletní sestřih se můžete podívat dole.