RESIDENT EVIL INFINITE DARKNESS: Nová upoutávka slibuje věrnost videoherní předloze

Leon Kennedy a Claire Redfield odhalují nemrtvou konspiraci v anime seriálu navazujícím na herní sérii

Raccoon City byl jenom začátek. Leon S. Kennedy a Claire Redfield se vracejí v televizní sérii, aby zastavili následky děsivých biologických experimentů. Animovaná CGI novinka nazvaná RESIDENT EVIL: INFINITE DARKNESS rozšíří herní mytologii o nový příběh a údajně představí celou značku v odlišném světle. Netflix konečně vypustil první plnohodnotný trailer, který láká na divokou akci, agresivní zombíky, tajemné spiknutí a samo sebou i dalšího Tyranta.

Seriál, který se odehrává šest let po událostech Resident Evil 4, sleduje dvojici oblíbených postav odkrývajících pozadí občanské války v Penamstanu. Hrůzy, ke kterým tu před lety došlo, sahají na ty nejvyšší vládní místa a ke všemu spustily řetězec událostí, jež by mohly narušit křehký mír.

Historicky první seriál na motivy slavné hororové videohry vznikl ve spolupráci s japonskými vývojáři z Capcomu. Na jeho realizaci dohlížel výkonný producent Hiroyuki Kobayashi, který stál u zrodu celé herní řady a mimo jiné se kreativně podílel i na trilogii filmových anime adaptací. Na režijní stoličku usedl autor veleúspěšné akční ságy Umizaru, Eiichiro Hasumi. Celý projekt produkčně zaštítilo věhlasné japonské studio TMS Entertainment, zodpovědné například za kultovní Akiru nebo Resident Evil: Vendetta, a o úchvatnou 3DCG animaci se postarala společnost Quebico. Ústřední dvojici pak namluvili stejní dabéři jako v remaku RE 2, Nick Apostolides a Stephanie Panisello.

Značka Resident Evil letos slaví 25 let na trhu. Právem tak zažívá opravdu velký rok, kdy bere útokem snad všechna dostupná média. Nejen, že boduje mezi hráči s nedávno vydaným herním pokračováním Village, na podzim ke všemu hodlá vtrhnout do kin s rebootem filmového vesmíru slibujícím návrat k hororovým kořenům předlohy. Ještě předtím na nás ale uvrhne nekonečnou temnotu z televize.

Premiéra seriálového Resident Evil: Infinite Darkness je naplánována na 8. července, kdy streamovací gigant uvede kompletní první řadu.