Godzilla s Kongem bojují o diváky proti dvojce Tichého místa

Multiplexy otevřely, tak vzhůru do kina. Tento týden je to hotový žánrový duel

Dneska otevírají multiplexy a lepší premiéry si k tomu snad ani vybrat nemohly. V kinech totiž startuje jedno z nejočekávanějších pokračování poslední dekády, které nás vrací zpátky do postapokalyptického světa ponořeného do mrtvolného ticha. Paralelně s ním se tuzemští distributoři rozhodli v opožděné české premiéře nasadit epický duel nejznámějších filmových příšer a dopřát tak velkým plátnům po dlouhých měsících půstu pořádný hollywoodský blockbuster. Vedle mimozemské hrozby a nestvůrných titánů na řadu přijdou i lidská monstra. Coby děsivě starostlivá matka diváky postraší Sarah Paulson v krajně znepokojivém thrilleru. Zkrátka a dobře, kina konečně otevírají, tak se do nich pojďme bát z těch správných důvodů. Tenhle týden je žánrovkami doslova nabitý. A navíc v přítmí kinosálů chutnají stejně nejlíp.


TICHÉ MÍSTO: ČÁST II (2021)

Neví se, odkud přišli, ale okamžitě se dostali na vrchol potravního řetězce. Reagují na jakýkoliv zvuk a jeho původce ihned zlikvidují. Herec, producent, scénárista a režisér John Krasinski se vrací s několikrát odkládaným pokračováním hororové hitovky. Tentokrát být potichu už nestačí. Přeživší členové rodiny Abbotových proto opouštějí bezpečí domova a vyrážejí na extrémně nebezpečnou pouť, na jejímž konci snad čeká někdo, kdo jim pomůže. Hlavní role se opět ujala Emily Blunt a podle toho, co jsme zatím slyšeli, se můžeme těšit na nadmíru hlasitý sequel, který jedničce nezůstal nic dlužen. V Americe snímek láme post-covidové rekordy, tak snad vrátí do kin i české diváky.


GODZILLA VS. KONG (2021)

Dočkali jsme se. Kolosální střet dvou největších titánů filmového plátna konečně dorazil i k nám. Godzilla s Kongem se setkávají ve velkolepé bitvě věků a osud světa tak znovu visí na vlásku. Epický duel obou tvorů je však pouze začátkem tajemství, které leží hluboko v jádru Země. Tuhle kolosální podívanou plnou dechberoucích rvaček, co pomrkávají nejen na své japonské předchůdce, je prostě nutné vidět na velkém plátně.


V ZAJETÍ (2021)

Říká se, že maminky nás k smrti milují. Pro hrdinku snímku je toto tvrzení až nebezpečně skutečné. Chloe je upoutána na vozíku a už od mala žije v izolaci. Odříznutá od okolního světa, bydlí pouze se svou matkou. Ta dohlíží na její zdravotní stav, vyučuje ji a všechno dělá za ni. Dokud dcera neobjeví její děsivé tajemství. Režisér povedeného Pátrání natočil mrazivý thriller, který svou tísnivou atmosférou připomene kingovku Misery nechce zemřít a hitchcockovské Okno do dvora.