Duble feature filmů Andyho Fehu v pražském kině Aero!

Speciální projekce s dvojitou dávkou filmů od nadějného průkopníka české žánrové produkce

Přijďte na film a debatu s režisérem Andym Fehu. Planet Dark ve spolupráci s kinem Aero připravilo speciální double feature projekci věnovanou tomuto svéráznému českému filmaři. Během jediného večera si na velkém plátně můžete vychutnat jeho celovečerní tvorbu představující svěží díla založené na rozverných zápletkách, které účinně spojují horor a komedii s lokálními motivy. Projekce se uskuteční ve čtvrtek 12. srpna v pražském kině Aero.
Na programu jsou:

18:00 – NENASYTNÁ TIFFANY (2015)

Dobrodružně hororová komedie s Leošem Nohou v hlavní roli sleduje hospodského povaleče Pepu, který si na skromné živobytí vydělává vykrádáním chat a prodejem ukradených věcí v nedaleké zastavárně. Při jednom ze svých výpadů náhodou objeví starý videozáznam, který ho nasměruje do kraje, kde by se měl nalézat poklad nedozírné hodnoty. Pepa po něm okamžitě zatouží, brzy ale zjistí, že tajemné místo má se všemi dychtivými hledači své vlastní plány.

20:30 – SHOK & MORTHY: POSLEDNÍ VELKÁ AKCE (2021)

Shoky a Morthy jsou kamarádi od školních let a zároveň jedni z nejpopulárnějších youtberů českého internetu. Mortyho už ale dětinské pranky přestávají bavit, což je částečně způsobené i vlivem jeho nové přítelkyně, ambiciózní influencerky Sáry. Když navíc jejich kontroverzní video sklidí ostrou kritiku, má o důvod víc se s Shokym nadobro rozejít. Jedinou šancí na napravení nevalné pověsti je ďábelský plán na „poslední velkou akci“. Spolu se Sárou, svéráznou lovkyní duchů Lucií a obstarožním youtuberem Radomilem se vydávají po dálnici D1 na divokou jízdu za objasněním záhady Devíti křížů.


Po projekci bude následovat debata s režisérem a scénáristou Andym Fehu a spoluscénáristou Shokyho & Morthyho, Ondřejem Kopřivou. Součástí programu bude také přednáška o Krvavé nevěstě od Devíti křížů, kterou si připravil etnolog a přední český odborník na městské mýty Petr Janeček. Lístky koupíte pod tímto odkazem. A jako malý předvoj k celému večeru si můžete pustit speciální epizodu našeho audio seriálu Jinací, věnovanou právě přízraku Krvavé nevěsty a její roli ve Fehuově nejnovějším filmovém počinu. Těšíme se na vás!