RESIDENT EVIL: Filmový reboot bude děsivější a věrnější videoherní předloze


Kolem značky Resident Evil je v poslední době hodně živo. Nejenom, že je na cestě nové herní pokračování s názvem Resident Evil Village, streamovací gigant Netflix nedávno ohlásil hned dva připravované seriály ze světa slavného hororového survivalu. A aby toho nebylo málo, o slovo se konečně hlásí i restart filmové série, který momentálně chystá německá společnost Constantin Films.

Podle posledních informací, s nimiž přišel server Deadline, bude nový RESIDENT EVIL kompletním rebootem filmové ságy. Děj bude vycházet z prvních dvou videoher a vezme nás zpět do roku 1998, kdy korporátní městečko Raccoon City zachvátila epidemie T-Viru. Režisér a scénárista Johannes Roberts, jenž má na svědomí klaustrofobickou pecku 47 metrů, hodlá zůstat věrný předloze a podle vlastních slov by se rád vrátil k hrůzostrašným kořenům série. Zároveň by ale chtěl vyprávět realistický příběh skomírajícího amerického městečka, se kterým se dokážou ztotožnit i dnešní diváci.

Mimo to jsme se také dozvěděli, kdo ztvární oblíbené postavy z videoher. Hlavní hrdinku Claire Redfield si zahraje Kaya Scodelario z aligátořího survivalu Kořist. V roli jejího bratra Chrise se objeví Robbie Amell ze satanské komedie Chůva na zabití. Chybět nebude ani Jill Valentine v podání Hannah John-Kamen (Ant-Man a Wasp) a jako Leon S. Kennedy se představí Avan Jogia (Zombieland: Rána jistoty). Dále uvidíme Toma Hoppera (Umbrella Academy) jako záporáka Alberta Weskera a Neala McDonougha (Minority Report) coby Williama Birkina.

Filmová adaptace by měla nastartovat zbrusu nové universum inspirované příběhy a postavami z herní klasiky od japonského Capcomu. Začátkem loňského roku se dokonce spekulovalo, že bude provázána s hraným seriálem od Netflixu, který taktéž vzniká v produkci Constantin Films. K této možnosti se ale dosud nikdo nevyjádřil. Premiéra snímku je zatím stále naplánována na rok 2021.

Kaya Scodelario Kořist (2019)