Ben Wheatley v tichosti natočil nový horor IN THE EARTH!


Britský filmař Ben Wheatley se v posledních měsících rozhodně nenudí. Před třemi týdny na Netflixu uvedl svoji gotickou novinku Rebeka a jen krátce nato převzal režijní otěže pokračování žraločího hitu MEG: Monstrum z hlubin. Nyní se nechal slyšet, že dokončil svůj nový snímek IN THE EARTH. Nízkorozpočtový horor, který začal v tichosti točit během koronavirové karantény.

Film se má odehrávat v době, kdy planetu zachvátila smrtící epidemie. V jeho centru bude vědec, který se za doprovodu zkušeného lesníka vydává na rutinní výjezd pro zásoby. Cesta vede hlubokými lesy, a když na ně ale padne soumrak, ocitají se v samém srdci temnoty. Všechno kolem nich doslova ožívá a jejich výprava se mění v divokou noční můru.

In the Earth je Wheatleyho odpovědí na probíhající covidovou krizi, kterou natočil během 15 dnů v době srpnového lockdownu Anglie. Snímek zafinancovala produkční společnost Neon a plánuje ho nasadit do kin v průběhu příštího roku. V hlavních rolích se objeví Joel Fry (Hra o trůny), Ellora Torchia (Slunovrat), Hayley Squires (Já, Daniel Blake) a Reece Shearsmith (High Rise).