O Hraně zlomu, deprimujících upířinách a Febiofestu. Právě vychází nový díl podcastu Planet Dark!

Poslechněte si další epizodu našeho redakčního podcastu. Tentokrát rozebíráme programový blok Planet Dark na filmovém festivalu Febiofest. Našimi hosty jsou režiséři Jonathan Cuartas a Emil Křižka spolu s dramaturgem Janem Gálem

Filmové festivaly nejsou jen přehlídkou uměleckých snímků. V posledních letech se mezi diváky těší čím dál tím větší oblibě večerní projekce nízkorozpočtových snímků pokleslých žánrů. A právě tituly, které navazují na tradici půlnočních filmů, jsou součástí programového bloku Planet Dark na 28. ročníku mezinárodního festivalu Febiofest. U příležitosti zahájení filmové přehlídky tak vychází nejnovější epizoda redakčního podcastu PLANET DARK, kde si o titulech sekce povídáme nejen s jejím dramaturgem, ale také režiséry dvou z uváděných filmů.

Tentokrát s námi k mikrofonu usedl Jonathan Cuartas, autor krajně znepokojivého vampýrského dramatu Mé srdce bije na tvůj povel. V rozhovoru prozrazuje, jaká zkušenost se stala inspirací pro jeho první dlouhometrážní počin, i čím se odlišuje od ostatních filmů s upírskou tématikou. Pozvání do studia přijal také režisér a scénárista Emil Křižka, který na Febiofestu uvádí svůj celovečerní debut Hrana zlomu. Jeho temné drama o osudech dvou dysfunkčních rodin je vůbec prvním snímkem vycházejícím pod distribuční hlavičkou Planet Dark Original a Křižka přibližuje, jakým způsobem celý projekt vznikal. Mimo jiné hovoří i o své dlouholeté spolupráci s hercem Štěpánem Kozubem, který ve film ztvárnil hlavní roli narušeného mladíka Viktora. Posledním hostem podcastu je náš redaktor a zároveň dramaturg festivalového bloku, Jan Gál. Spolu s ním probíráme, proč je v sekci tolik celovečerních debutů a co pro něj bylo klíčem k výběru daných titulů.

Nenechte si ujít svoji pravidelnou dávku temnoty do uší a přihlaste se k odběru. Poslouchejte nás a dejte vědět, jak se vám náš audio seriál líbí. Planet Dark Podcast najdete přes náš rozcestník, na Apple Podcasts, Spotify, Google Podcast, Stitcheru, Deezeru nebo ve všech vašich oblíbených aplikacích na podcasty.