SHOKY & MORTHY jsou nezávislý hit!

Filmová novinka od režiséra Nenasytné Tiffany je jedním z nejnavštěvovanějších hororů letošní kino sezóny

Poslední velká akce youtuberské dvojky Stěpán Kozub a Jakub Štáfek se prohnala českými kiny a dokázala, že tuzemští diváci se domácích žánrových projektů rozhodně nebojí. Čísla za první promítací víkend jsou víc než výmluvná a jasně demonstrují, že hlad po nekonvečních českých snímcích jenom roste. SHOKY & MORTHY do sálů nalákali celkem 10 156 diváků a stali se tak nejúspěšnějším nezávislým filmem letošního roku!

Druhý celovečerní snímek režiséra Andyho Fehu, který vznikl v produkci renomované společnosti Bionaut a mladého studia Snake Catcher, rázně rozčeřil vodu současné české produkce a vysloužil si nadšené přijetí jak u kritiků, tak i diváků. Šesté místo v tuzemské tabulce nejnavštěvovanějších titulů uplynulého víkendu je více než povzbuzující start. Při aktuálních číslech Fehuova hororová komedie překonala dosud nejúspěšnější post-covidový otvírák pro českou nezávislou scénu a filmy pro mladé diváky, jaký před měsícem zaznamenalo Ubal a zmiz se 7 808 návštěvníky. A nejenom to.

Shoky & Morthy dokonce atakují top trojku nejvýdělečnějších hororů letošní kino sezóny. Daleko za sebou nechali návraty osvědčených značek jako Spirála strachu: Saw pokračuje, Očista navždy, Godzilla vs. Kong nebo Úniková hra: Turnaj šampionů. Zařadili se rovnou vedle dvojici velikánů Tiché místo: Část II, které startovalo se 14 722 diváky, a V zajetí démonů 3, na jehož premiéru se přišlo podívat 17 397 návštěvníků. Z buddy žánrovky o neurvalém honu na krvavou nevěstu se tak stal domácí titul schopný konkurovat velkorozpočtovým západním hororům.

Fehuovo osobité pojetí temných žánrů se konečně dostalo mezi většinové diváky a užívá si zaslouženého úspěchu, který patří nejen režisérovi, ale české žánrové tvorbě obecně. Shoky & Morthy: Poslední velká akce pořád řádí v kinech, tak si je určitě nenechte ujít. Co na film říkají novináři, si můžete přečíst tady.