VETŘELEC míří do televize!


Zpráva, na kterou jsme čekali od ohlášení nového Predátora, je konečně tady. VETŘELEC se vrací! Jen to nebude na velké plátno, ale televizní obrazovky. Legendární xenomorf totiž dostane svůj vlastní seriál. Informaci potvrdil prezident FX Networks John Landgraf v rámci Disney Investor Day.

Televizní projekt pro placenou stanic FX napíše Noah Hawley, autor mimořádně povedené seriálové verze Farga a schizofrenní komiksovky Legion. Na seriál zároveň dohlédne z pozice výkonného producenta. Stanice momentálně jedná s Ridley Scottem, duchovním otcem celé vetřelecké ságy, kterému nabídla pozici producenta. Žádné rozhodnutí z jeho strany sice zatím nepadlo, sám ale poslední tři roky usiluje o oživení značky. Jeho historicky první televizní angažmá, kterým bylo androidí sci-fi Vychováni vlky, ke všemu dopadlo víc než dobře (naši recenzi si můžete přečíst tady), takže není tak jediný důvod, proč by měl nabídku odmítnout.

Landgraf během své prezentace k chystanému seriálu prozradil, že bude zasazený do blízké budoucnosti a bude se odehrávat na planetě Zemi. Podle jeho slov půjde „o kombinaci nestárnoucí hororové atmosféry originálu a non-stop akce z druhého filmu.“ Diváci se tak můžou těšit na vzrušující jízdu plnou hrůzy, která je zvedne ze sedaček. Hawley přitom o realizaci televizního návratu krvelačného xenomorfa usiloval už nějakou dobu, nikdo ve FX Networks ale o seriál nejevil sebemenší zájem. Až doteď.

Vypadá to, že u Disneyho skutečně obrátili o sto osmdesát stupňů a kompletně změnili svůj postoj k žánrovým titulům. Televizní Vetřelec totiž není jediným novým projektem značky. Komiksové nakladatelství Marvel (taktéž vlastněné Disneyem) jen před pár dny oznámilo zbrusu novou řadu z vetřeleckého univerza, která se zaměří na žoldáka z řad Weyland-Yutani bojujícího proti novému plemeni mimozemských příšer. Sérii napíše Phillip Kennedy Johnson a o kresbu se postará Salvador Larroca. První číslo vyjde v březnu 2021. O Vetřelce tak v následujících letech rozhodně nouze nebude.