Planet Dark bude na Comic-Conu!

Michael Biehn nebude jediný, koho letos budete chtít potkat na pražském Comic-Conu. Přijďte se osobně seznámit s námi i našimi hvězdnými hosty

Největší festival pop-kultury se vrací do Prahy. V prostorách pražského O2 Universa se od 15. do 17. října uskuteční druhý ročník Comic-Con Prague, celosvětově vyhledávané akce zaměřené na filmy, seriály, hry, komiksy i knihy žánru fantasy, sci-fi a hororu. A tentokrát u toho nebudeme chybět ani my! V rámci sekce Night Line bude letos na programu také panel PLANET DARK, kde budete moct potkat celý redakční tým a to včetně našich hvězdných hostů.

Během našeho programu se zaměříme na všechny novinky z dílny Planet Dark a prozradíme, co chystáme do budoucna. K panelu s námi zasednou režiséři Andy Fehu a Emil Křižka, herečka Martina Babišová a etnolog i odborník na městské mýty Petr Janeček. Společně představíme hororovou komedii Shoky & Morthy: Poslední velká akce, audio adaptace kosmických hrůz z pera H. P. Lovecrafta namluvené Miroslavem Krobotem, nadpřirozené běsy i hororové kořeny českého folkloru, nebo pravidelný podcast pro všechny fanoušky temných žánrů. Povídat si budeme také o prvním filmu vycházejícím pod hlavičkou Planet Dark Original, kterým je krajně znepokojivé temné drama Hrana zlomu, a zároveň během diskuze v premiéře uvedeme vůbec první trailer.

Prezentace Planet Dark se uskuteční v pátek 15. října od 21:00 hodin v sále D5. Všichni festivaloví hosté mají tou dobou pauzu, takže budete mít ideální příležitost seznámit se osobně s vaší oblíbenou žánrovou platformou. Další informace týkající se programu Comic-Conu Prague najdete přímo na stránkách akce, lístky na páteční den pořídíte pod tímto odkazem.

Česká odnož legendární akce během nadcházejícího víkendu nabídne bohatý program plný projekcí, besed, workhopů, přednášek, cosplayů a setkání s hollywoodskými hvězdami nebo věhlasnými komiksovými tvůrci. Hosty pražského festivalu budou například Michael Biehn (Vetřelci, Terminátor, Skála), Jake Busey (Hvězdná pěchota, Stranger Things 3), Edward James Olmos (Blade Runner, Miami Vice), Natalia Tena (Hra o trůny, Harry Potter), Manu Bennett (30 dlouhá noc) nebo třeba kreslíři Glenn Fabry (Sláine, Hellblazer) a Clint Langley (Soudce Dredd, Sláine).